Plezier is niet het enige synoniem. Je overdrijft niets als je een teken van gelijkheid tussen seks en gezondheid legt. Regelmatige liefdevolle lessen maken ons lichamelijk en mentaal gezonder, hoewel we het vaak niet eens vermoeden.

Een van de verbazingwekkende eigenschappen van seks is de pijnstillers op het lichaam. Terwijl het hebben van seks bij mensen een hormoonoxytocine en endrorfine produceerde. Deze stoffen werken als anesthetica, waardoor pijn is.

Na het orgasme voelen we ons ontspanning en kalm, omdat seks een geweldige remedie is voor stress. Volgens onderzoek zijn mensen die regelmatig de liefde bedrijven, minder klagen over stress en voelen zich in het algemeen gelukkiger. Seks verbetert de slaap en rekent de hele dag energie op. Een andere baan heeft aangetoond dat de gebruikelijke geslachtsgemeenschap het antwoord van het lichaam op stress verbetert, in vergelijking met andere soorten seksuele activiteit of onthouding.

Intensieve seksessies kunnen oefeningen in de sportschool vervangen. Een half uur van liefde helpt ons 150 kilocalories te verbranden en nog meer. Ook maakt regelmatige intieme communicatie ons belangrijker om je uiterlijk te behandelen en geeft een goede stimulus om jezelf in de vorm te houden.

Als gevolg van de excitatie en orgasme in het lichaam neemt het niveau van bijnierhormoon toe, positief het werk van een immuunsysteem dat de geestelijke activiteit verbetert, de toestand van de huid en het bevorderen van genezing van wonden.

Seks wordt geassocieerd met onze “Heartfall”, zowel in een draagbare als letterlijke zin. Sexcursussen dragen bij aan de normalisatie van druk, en het maken van meer dan twee keer per week het risico op hartaanval bij mannen met 50%.